Vélemények

Véleménygyűjtés

A Balatoni Szövetség feladatának tekinti: "Intézkedéseket kezdeményez a szövetség működési területén a Balatont, annak környezetét érintő kérdésekben, tevékeny részvételt vállalva ezen intézkedések előkészítésében, kidolgozásában és megvalósulásuk ellenőrzésében." (részlet a Balatoni Szövetség alapszabályából).
Mindannyiunkat érintő kérdésekről, vízszintszabályozásról, partvédelemről, ivóvíz és szennyvíz kezelési kérdésekről szól a Balaton részvízgyűjtő gazdálkodási terve, melyet társadalmi vitára bocsájtott az Országos Vízügyi Igazgatóság. A Szövetség magára vállalja a BKÜ területén levő önkormányzatoktól a vélemények begyűjtését, ezek alapján közös álláspont kialakítását, illetve ennek eljuttatását az illetékes igazgatósághoz.
A véleményeket a Balatoni Szövetség Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. várjuk!

JELENTŐS VÍZGAZDÁLKODÁSI KÉRDÉSEK a Balaton részvízgyűjtő területén

Vasárnapi zárva tartás

A Balatoni Szövetség tegnapi elnökségi ülésén állást foglalt a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területére vonatkozóan a kötelező vasárnapi zárva tartás kapcsán.

Bővebben...

Kaotikus a helyzet a szúnyogirtás körül

Áprilisban már meg kell kezdeni a balatoni szúnyogirtást, hogy a szezonban ne okozzanak gondot a vérszívók, de még nem kapták meg az önkormányzatok a tavalyi szúnyogirtáshoz megítélt állami támogatást sem, és nem tisztázódott, idén ki és miből végzi majd el a Balatonnál a szúnyoggyérítést - számolt be Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke.

Bővebben...

Vélemény a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések a Balaton részvízgyűjtő területén című vitaanyagról.

2. Jelentős emberi beavatkozások
2.2. Tószabályozás, partvédelem
Felhívjuk a figyelmet a parti, nádas, sásos területek karbantartására, tisztítására és a területeken a rendszeres nádaratás szükségességére. Ez ugyan szerepel egy mondat erejéig a 2.2. pontban, de a valóságban sajnos ebben a kérdésben is hiányosságokat érzékelünk. A Balaton vízminőségére és használatára is jelentős hatással van az iszapkotrás. Ennek elmaradása, illetve hiányosságai, valamint a kitermelt iszap elhelyezése, illetve ártalmatlanítása nem szerepel a JVK anyagában.

Bővebben...

Our website is protected by DMC Firewall!