Deák Németh Márta - grafikusművész

1961-ben születtem Zomborban.(Jugoszlávia, ma Szerbia)
Középiskolai tanulmányaimat Újvidéken a Bogdan Suput iparművészeti szakközépiskolában végeztem 1976-1980, grafikus szakon.
1980-1984. az Újvidéki Képzőművészeti Főiskola grafikus szakán folytattam tanulmányaimat.
1985-ben felvettek a Vajdasági Művészegyesületbe, azóta rendszeresen kiállítok hazai és külföldi kiállításokon.
Tagja vagyok a MAOE-nek, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, KaposArt Egyesületnek,Somogyi Alkotóművészek Egyesületének és az Ajkai Grafikai Műhelynek.
1994-ben áttelepültem a családommal Magyarországra, és a balatonföldvári általános iskolában kezdtem dolgozni.
1997-ben részt vettem a Svédországban rendezett Goya képzőművészeti symposion munkájában.

Több önálló kiállításom volt, egyéni kb. huszonegy, a legfontosabb helyszíneket említve: Belgrád ,Újvidék, Budapest, Kaposvár, Ajka, Pécs, Zombor, Balatonföldvár, Balatonlelle,Fonyód, Balatonszemes

Csoportos kiállítások közül kiemelném a következőket:

Külföldi  grafikai biennálék (Várna, Belgrád, Kanagawa Japán, Fredrikstad-Norvégia, AMAC Chamalieres-Franciaország, Udine-Olaszország,  OSTEN Macedónia, Bitola-Macedónia,,  IV. Székely biennálé 2016

Hazai csoportos kiállítások közül:
2007 Szalon-Műcsarnok;Budapest
 Színesnyomat- Szekszárd;
Művészetek völgye-Kapolcs
2008 Kisgrafika, Budapest
2009 a „Kezdet”c. kiállítás a székesfehérvári Pelikán galériában
I. és III. Nemzetközi Rajz és kép grafikai biennálé; Győr
  2015 Itt és most, Nemzeti Szalon –Műcsarnok, Budapest
14 alkotói díjat kaptam.
 A fontosabbak: Ajka Tárlat 2002,2004,2006,2009,2013,2015
Velencei Nemzeti Biennálé: grafikai díj 2004.
Somogy Megye fődíja 2006.
Rotary Club díja -2014-Kaposvár-Somogy megyei alkotók kiállítása

Deák Németh Mária, grafikusművész
Pusztaszemes, Kossuth Lajos u. 61
tel: 06709426524

Kötődésem a Balatonhoz, teljesen egyértelmű, itt élek és dolgozom! A nonfiguratív művészetben nehéz egy bizonyos tájhoz kötni a művészetet a szó szoros értelmében, valamint egy olyan tolmácsolásban amikor a valósághű ábrázolás a mérvadó. Mégis szerintem a realitás elemei nálam is megtalálhatók de más kontextusban. Gondolok itt a sorozataim címére is: kövek, szárnyak…
Tehát ha nem közvetlenül tájképet fejez is  ki az alkotás a Balaton akkor is benne van a létrehozott művekben, hisz ez is egy feltétele a hitelességnek.

A Balaton

DSC_2762_bearbeitet-1.jpg

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd